TATRAN - Drnovice    4:0   (2:0)

 Střelci: Janeček, Gajdůšek T., Hanačík, Novosad

 Sestava: Tomala-  Maršovský, Michálek M., Vaculík, Mikel T., Hanačík,  Gajdůšek J., Dobiáš (71. Novosad), Mikel S.(71. Talaš P.), Gajdůšek T., Janeček (67. Bubela)   

Úvodní zápas nového ročníku byl poznamenaný velkou nervozitou, ke keré přispěl těžký terén, diskutující hráči a slabý výkon rozhodčího Čecha. Ten již po 5-ti minutách hry pustil jasný penaltový zákrok na Toma, ovšem hned poté dlouhý nákop z obrany podcenil hostující golman a pro Janečka bylo pak jednoduché skórovat do prázdné brány. Rozdíl v pojetí hry byl jednoznačný - zatímco hosté hráli zaháněnou pomocí krajních beků a rychlých útočníků, domácí se trpělivě snažili kombinovat opuštěným středem pole. Bylo tak k vidění hodně střetů a faulů. Po jedno, z nich se kopel přímák z  cca. 30 metrů, který Tom zakroutil kolem zdi do horního růžku drnovické branky. Hosté nerezignovali a měli možnosti snížit, hlavička útočníka ze 2 metrů jen těsně minula - do kabin šli ale psokojenější domácí.

Po změně stran asktivita hostů ještě narostla, podařilo se jim zasypat prostor šestnáctky salvou centrovaných míčů, pohříchu ovšem bez nějakého efektu. Domácí trpělivě čekali na šanci, která přišla v 57. minutě. Po rychlém rozehrání přímáku hlavičkoval před vybíhajícím golmanem Tom, byl sražen a tak se i penalta kopala, Hanačík prudkou ranou pod břevno nedal golmanovi šanci a přinesl klid náskoku. Na hřišti ovšem kypěly emoce a sudí ukazoval karty jak při mariáši, především díky špatně nastavenému metru. Těsně opřed koncem ještě upláchl obraně Robin a nesobecky přihrál osamocenému Mirovi, který se štěstím  dostal míč napočtvrté do sítě. 

Start do sezóny se tedy vydařil střelecky i bodově, bylo vidět nasazení většiny hráčů a chuť urvat domácí body.