Velký Ořechov - TATRAN    5:1   (1:1)

Střelci: Dobiáš

Sestava: Tomala-  Maršovský (69. Krajča), Michálek, Mikel S., Vaculík, Mikel T.,  Gajdůšek J.(77. Bubela), Dobiáš (84. Šůstek), Porubský, Talaš P. (56. Hanačík), Gajdůšek T.        

Zpackaný druhý poločas a celý zápas odehraný bez důrazu a nasazení rezultoval v export bodů na Ořechov. Ale pěkně popořadě. Úvod utkání byl poznamenán mnoha nepřesnostmi na obou stranách, zásluhou hrozného trávníku a dusného počasí. Oťukávání přineslo pouze tutovku na straně domácích v 15´, kteří situaci 2 na 1 dobře vyřešili ale Ťop se vytáhl. Čekání na gól netrvalo déle než do 25´, když na levé straně dostal středopolař dost času na přihrávku, Maňáskova střela byla sražená, nicméně střelec přetlačil dva naše hráče a k tyči mířil přesně. Vyrovnáno mohlo být hned za minutu, když Michal využil nedorozumění domácí obrany a golmana, ale jeho hlavička mířila těsně vedle. Podobně se vedlo záhy Tomovi ve snaze lobovat golmana. i tak jsme vyrovnali po rohu v 35´, kdy Milanova hlavička našla jenom břevno, balon se po dalším pokusu odrazil k Dobikovi který bombou rozvlnil síť.

Začátek druhé půle předznamenal zmar a hrubé chyby v obraně. Hned v 46´ po ztrátě míče a faulu poblíž půlící čáry kopali domácí přímák a nikým neobtěžovaný Minařík hlavou usměrnil balon k tyči. Domácí se uklidnili a naši znervozněli, nedařila se kombinace ani individuální akce. Nákopy sbírala pozorná obrana domácích, která hrála v hlubokém bloku, většinu odražených míčů ve středu pole  pak také domácí posbírali. naši tak běhali bez míče a myšlenky, což stálo hodně sil. Z útočných aktivit ve druhé půli stojí málo co za zmínku, nebezpečné byly rohové kopy ale bez vážného ohrožení domácího golmana. Definitivní tečku znamenal třetí gól v ťopově síti v 71´,když Minařík napálil bombu do břevna a odražený balon vrátil do sítě zpoza "16" Maňásek, nikým neobtěžován. Za dalších 10 minut se radovali znovu domácí, když obrana nechala vystřelit zpravé strany, míč těsně před Ťopem skočil a ten ho stačil pouze srazit - k osamocenému hráči domácích. Pár minut před koncem se opakovala jako přes kopírák situace z úvodu poločasu, tentokrát se kopalo z druhé strany ale finále bylo stejné. 

Nemrzí porážka jako taková, ty přichází, ale spíše propastný rozdíl v pohybu a nasazení, když domácí "chtěli hrát a vyhrát" a naši pouze si zakopat...