Březůvky - TATRAN 0:2   (0:1)

Střelci: Hanačík, Gajdůšek T..

Sestava: Tomala-  Maršovský, Michálek , Vaculík (83.Šůstek) , Mikel T., Porubský, Záhora (85. Talaš P.),  Krajča (91. Důbrava), Dobiáš, Hanačík (87. Janeček) , Gajdůšek T.

Vynikající taktický výkon podpořený napadáním a rychlými kontry přinesl poslední zápas roku na půdě Březůvek. Domácí, ačkoliv první celek průběžné tabulky, si za celý zápas nebyli schopni vytvořit výraznější gólovou příležitost, naopak naši chlapci jich měli aspoň 3 do poločasu. Již po 5´ hry se dotal za obranu Pípa, ale golman včasným vyběhnutím tuto šanci zneškodnil. Brejky nám seděly, domácí obrana často v rozehrávce chybovala a do slibných možností se dotali Ondra i Michal, bez úspěchu. Ani střely z dálky se nedařily, ačkoliv terén byl pro brankáře hodně složitý. Domácí ožili v rozmezí 15-25´, když se jim dařilo vyhrávat hlavičkové souboje a získávali odražené míče, ale na víc než na sérii rohů a standardek to nestačilo.  Obrana fungovala velmi dobře a k Ťopovi se dostalo pouze několik lehounkých či sražených střel. po tomto krátkém vzedmutí domácích přišel na druhé straně gólový okamžik ve 30´. Michal si při rohu všiml Patyho osamoceně na vrcholu kruhu, poslal mu přízemní centry, který si Paty navedl do vápna, zbavil se obránce a bombou vymetl bližší šibenici.  Naši nepolevili a těsně před poločasem mohlo být ještě lépe, ale Tomův obloček vyškrábl golman konečky prstů a Dobik pouze máchl do prázdna.

Ani druhá polovina se nelišila od úvodu utkání. Naši kontrolovali střed pole a krajními prostory se dostávali do rychlých kontrů. V 60´ dlouhý Ťopův nákop nezachytila obrana domácích, Tom si navedl míč na úroveň 20-ti metrů a placirkou obstřelil stopera i golmana. Uklidňující gól napomohl  našim soustředit se na pozorné bránění, domácí naopak dávali najevo svou frustraci a dopouštěli se zbytečných faulů. Zkusili zjednodušit hru a nakopávat míče na 3 útočníky, ale ani ve vzduchu nebyli úspěšnáí a na zemi jim chyběla kvalita - možná i síly. My jsme pouze kontrolovali hru a neustále zaměstnávali obranu a díky rychlosti našich běžců úspěšně mařily snahy o korekci výsledku.

Tři body tak vezeme domů a podzim lze hodnotit pouze slovy jako báječný, úspěšný apod.  Kádr se stabilizoval a vhodně do něj zapadly i posily, vyhýbaly se nám vážná zranění (s výjimkou Honzy) a vyvyrovali jsme se zbytečných karetních trestů. Nezbývá než doufat v pokračování na jaro.