TATRAN -  Nedašov  4:3p   (1:1)

Střelci: Krajča, Porubský, Důbrava

Sestava: Tomala-  Maršovský (80. Mikel T.), Michálek M., Důbrava,  Talaš P. (86. Šůstek), Hanačík (77. Janeček), Gajdůšek J., Dobiáš , Krajča (62. Záhora), Porubský,  Gajdůšek T.         

Po odloženém prvním jarním kole to byla pro oba celky premiéra, hraná za chladného počasí na měkkém, hrbolatém hřišti Tatranu. Hosté hned v úvodní minutě dali vědět, že nepřijeli na Velikonoční výlet, ale s touhou pobrat body. Úvod jim patřil beze zbytku, naši se čtvrthodinu na hřišti hledali a většinu míčů tak měli na kopačkách hosté.  Jejich rychlí útočníci dělali potíže obraně, která jim nechávala příliš prostoru a jenom díky slabému zakončení se skóre neposouvalo. Paradoxně tak šli do vedení domácí, kteří od 20. minuty srovnali krok a ve 29´ i naklonili vedení na svou stranu. Po rychlé kombinaci středem pole se do uvolněného pravého křídla dostal Pípa a chladnokrevně zamířil k bližší tyčce. Vedení domácím pomohlo a další možnosti, jako Tomova prudká střela do boční sítě nebo hlavička téhož těsně přímo do brankáře, volaly po navýšení náskoku. Ale znovu vlastní chybou se dostali na koně hosté. Jejich nejlepší hráč se snažil prokličkovat do zakončení, Lubka byl u míče později a jeho kosa znamenala penaltu, kterou ve 38´ kapitán hostů zvládl.  

Druhou část znovu začali lépe hosté  a na delší čas se usadili na své útočné polovině. Jednoduchou hrou a rychlostí se nechávali faulovat a jeich centry hrozily stálým nebezpečím, podobně jako další standardky v okolí naší branky. Z naší strany se konaly pouze rušové protiútoky, z nichž ale v 57´ Tom v úniku nastřelil pouze tyčku. Po jednom z mnoha rohů hostů se v 67´se podrážděný Ťop nechal vyprovokovat k nesmyslnému sražení útočícího hráče, což znamenalo druhý pokutový kop pro hosty - se stejným obsazením a průběhem jako ten předchozí. Našim se nedařilo, hosté v pohodě  kontrolovali zápas a pomohli si další penaltou, když Lukin byl v 75´u míče později než útočník hostů. Do třetice se kapitán hostů nemýlil a vše vypadalo na jasný export bodů do Nedašova. S tím se ale hráči Tatranu nehodlali smířit a zabojovali alespoň o snížení. V 81´se podařilo Michalovi dostat za obranu hostí a při snaze o střelu byl postrčen - a diváci viděli další penaltu. Michal to vzal na sebe a i když golman jeho střelu vystihl, přesto balon zapadl do sítě. Náhlá šance na bod vlila novou krev do útočných aktivit a hosté znervózněli, snad jim možná došli síly. Se samým koncem základní hrací doby zahrál šikovně Dobik roh a nikým nehlídaný Lukin na zadní tyčce měl spoustu prostoru kam zamířit a odčinil tak svůj předchozí penaltový zákrok. V posledních vteřinách nastavení ještě Dobikův centru znamenal závar před golmanem Nedašova, ale další gól už diváci neviděli.

V penaltovém rozstřelu se domácí pětka nemýlila (Gajda, Gajda, Michal, Tonda, Janec), z hostů selhal ten poslední určený a dva body tak zůstaly doma. Z pohledů hostů určitě ztráta díky selhání v posledních minutách, pro Tatran možná až nezasloužené dva body. Nelze ovšem upřít bojovnost v závěru, která ale měla být patrná od úvodního hvizdu....