Štítná - TATRAN   3:2   (2:1)

Střelci: Gajdůšek T.-2

Sestava: Tomala-  Maršovský (66. Šůstek), Michálek, Vaculík (82. Důbrava), Talaš P., Hanačík (49. Janeček),  Gajdůšek J.,Záhora (70. Mikel T.), Dobiáš , Porubský, Gajdůšek T.         

Utkání na kvalitním terénu se hrálo za vytrvalého, silného větru, který dával vysokým míčům nečekaný dolet. To zjistil domácí golman v 6´, když Honzův nákop (nahrávka?) vysokým lobem přistál těsně za brankou. Domácí to ovšem nijak nevykolejilo a byli herně lepší, drželi míč na svých kopačkách a kombinační hrou ovládali hřiště. Tím si ottevírali prostory na křídlech, které využívali k překonání naší obrany. Tak tomu bylo i ve 20. minutě, kdy se prodrali po levé straně do blízkosti Ťopovy branky, ale obrana zdánlivě nebezpečí zažehnala. Míč chtěl vyvézt Jura, ovšem klička na "16" znamenala ztrátu a následující střela také zasloužené vedení domácích. Ti zvýšili náskok po 10´ z podobné situace, akorát na druhé straně.  Opět jednoduchá ztráta vybojovaného míče, rychlá nahrávka na střed a  balon zakroucený kolem Ťopa. Naši hráči stihli do přestávky pouze zkorigovat, když v 35´ Tom dostal míč do běhu, zbavil se obránce a s klidem překonal golmana domácích. Snaha o vyrovnání do poločasu, především pak ze standardek, už ke změně skóre nevedla.

Po přestávce vítr podporoval domácí, ale ti si s ním paradoxně příliš nerozuměli. Dílem také přispěla zlepšená hra Tatranu, když hráči pochopili, že bez bojovnosti a nsaszení v soubojích to nepůjde. Hned ve 48´ zachyboval stoper domácích a nabídl míč Tomovi, který prudkou ranou  a zadní tyčku srovnal stav.  Poté se hra odehrávala pouze mezi velkými vápny bez větších možnost, s výjimkou gólu domácích dosaženého z ofsajdového postavení. To je ale nemuselo mrzet, neboť v 65´ přidali regulérní branku. Dlouhý nákop a souboj ve středu hřiště nevyhrál Jura, míč putoval na levou stranu kde zívala dálnice až k Ťopovi, kterou neatakován využil forvard domácích ke třetí brance. Domácí pak zalezli do obranné ulity a čekali nápor našich hráčů, který byl ovšem poměrně slabý a nevedl k vytvoření gólových příležitostí. Znovu tak rozhodl přístup, zejména v první půli. Bez nasazení, bojovnosti a zápalu se zkrátka body do tabulky nepřičítají...