TATRAN  -  Velký Ořechov  0:3   (0:1)

Střelci: -

Sestava: Tomala-  Maršovský (76. Šůstek), Michálek, Vaculík,  Talaš P (70. .Mikel T.),  Gajdůšek J., Dobiáš ,Krajča, Porubský, Gajdůšek T. (76. Důbrava), Janeček (46. Záhora)      

Sousedské derby přineslo hodně nervozity v úvodu, kterou krotil sudí Ruman pomocí žlutých kartónků. Přesto byli hosté fotbalovější a kombinací středem, který skýtal spoustu volného prostoru, se dostávali do tlaku. První branka na sebe nenechala čekat dlouho. Po závaru v našem vápně se podařilo odkopnout, Janec vyhrál svůj souboj a nabídl míč přímo na kopačku soupeře. Rychlé přenesení hry a balon sražený na roh, který hosté zahráli na nejvyššího a nejfotbalovějšího hráče, kterého měl uhlídat Lubka - po pěkné hlavičce u bližší tyče se ale vlnila síť.Domácí se nemohli dostat z útlumu a nechali tvořit soupeře, a to až do 20´utkání. Druhá část poločasu byla už v naší režii, rámovaná gólovými možnostmi - Tom dvakrát nebezpečně zakončoval (jednou zachránila hosty tyčka), Janec měl dvě výborné možnosti, ale nebezpečí pro hosty z nich neznamenal. Ti se do útoku už nedostávali tak často a hrozili spíše dalekonosnými střelami, bez vážnějších efektů.

Druhá půle se v úvodu nesla ve znamení snahy Tatranu o srovnání, ale opět nás srazila individuální chyba v 54´. Rozehrávka na Peterku, který měl vyvézt balon, ovšem ze souboje odešel poražen. Míč putoval rychle na střed, kde se zorientoval zkušený forvard hostů a přehodil Ťopa. Velmi podobný scénář se zopakoval v 71´ na druhé straně s tím rozdílem, že šutér hostů střílel z většího úhlu a dálky, nicméně neomylně. Za takového stavu se zbytek zápasu jen dohrával, možnost korekce měl v 85´ na kopačce Michal, ale po velkém závaru nastřelil pouze tyč.

Po bojovném výkonu tak bodový půst jarní části pokračuje, bohužel naši hráči nejsou na tom individuálně tak dobře, jako jejich soupeři - a to nás čekají zápasy s předními celky soutěže a také s těmi, co jsou přímo ohroženi sestupem, kde se bude určitě bojovat mnohem víc.