TATRAN - Lhota   2:1 (2:0)    

 

Střelci: Gajdůšek Tomáš-2

Sestava: Tomala- Šůstek, Michálek M., Novosad, Maršovský, Talaš P.  , Vaculík, Gajdůšek J., Dobiáš, Porubský, Gajdůšek T.    stř. Mikel, Talaš R., Vaškůj J.

 

Zbytečně nervózní a komplikovaný zápas, přesto za tři body. Od úvodního hvizdu sudího Mikesky se domácí nastěhovali na útočnou polovinu a kombinací se jim dařilo překonávat staticky hrající obranný val hostů. Přesto se první branka zrodila po nákopu z poloviny hřiště, který prodloužil jeden z hostujících stperů k volnému Tomovi a ten zblízka prostřelil golmana. Paradoxně mohlo být obratem vyrovnáno, když se hosté poprvé zjevili před Ťopem, ale ten si poradil se slabým zakončením. Podobně dopadly i další pokusy hostů, kteří se snažili o vyrovnání stavu. Naopak o nyvýšení se pstaral znovu Tom, kdy se k němu opět odrazil ve skrumáži míč a zblízka napálil pod břevno. Těsně před odchodem do kabin pak míč z jeho hlavy pouze našel spojnici břevna a tyče.

Vstup do druhé půle se opět vydaři náramně. Michal už po 25 vteřinách hry přinutil kličkami obránce hostů k faulu uvnitř velkého vápna. K míči se postavil Tom, ale místo hattricku napálil jenom levou tyč. Ani další střely domácích se nevešly mezi tři tyčem a tak přišel trest v podobě snížení. V 57. minutě si domácí obrana neporadila s přízemním centrem, čehož využil jeden z hostů k nepříliš prudké, ale nečekané střele k tyčce Ťopovy brány. Hosté povzbuzeni úspěchem přitlačili, získali střed hřiště, ale v koncovce selhávali. Uklidnění tak mohla přiněst akce Toma, který se prodíral šestnáctkou hostů tak dlouho, až byl faulován. K exekuci penalty se postavil Honza G., nicméně také selhal, když jeho slabou střelu golman hostů chytil. V posledních minutách se tak odehrávala vabank hra ze strany hostů a urputné bránění Tatranu, několik slibných možností ale zůstalo nez efektu.

Těžce vydřené 3 body zůstávají doma, další zápas v "Polsku" následuje....