TATRAN - Napajedla B     2:4   (1:3)

 

Střelci: Gajdůšek T.-2

 

Sestava: Tomala-  Michálek M., Mikel, Maršovský, Talaš P., Důbrava, Vaculík ,Gajdůšek J., Porubský, Dobiáš, Gajdůšek T.    stř. Jandora, Talaš R., Novosad

 

Zápas o první místo ve skupině začal náporem hostů. Ti byli výrazně pohyblivější a důraznější a dařilo se jim kombinovat uprostřed hřiště. Nicméně nevytvořili si významnější střeleckou pozici. Důležitým okamžikem bylo nucené odstoupení Lubky, který tělem obětavě zastavil prudkou střelu, bohužel byl příliš otřesen aby pokračoval. Ihned poté se v podtatě rozhodlo o celém zápasu, kdy jsme v rozmezí 5-ti minut třikrát inkasovali. Nejprve celá levá strana nezachytila náběh a narážečky hostů, jejich kapitán pak prudkou střelou pod břevno otevřel skóre. Za další minutu Lukin školácky neodehrál míč, kterého se zmocnil hbitý forvard hostů a vyběhnutému Ťopovi nedal šanci. Posledním zářezem pak byla hlavička nikým nekrytého hráče po prodlouženém autu. Po této sprše se našim přece jen podařilo snížit, když hostující obrana odvrátila dlouhý aut jenom k Jurovi, jehož střelu tečoval Tom a brankář hostů ji už nedokázal vytěsnit.

Po přestávce byl obraz hry přece jenom odlišný. Hráči Tatranu více  zaměstnávali obranu hostů a ta začala dělat chyby. Otevřená hra vyhovovala i hostům, kteří podnikali rychlé výpady a dvkarát měli možnost skórovat, když Ťop vyběhl daleko od brány, ale byli nepřesní. Na drama tak zadělal golman hostů, který podběhl dlouhý nákop a Tom pak pohodlně zavěsil do prázdné brány. Hosté pak prožívali těžké chvíle a byli pod velkým tlakem, největší šanci měl znovu Tom, ale hlavičkoval těsně vedle. Když se zdálo, že vyrovnání je na dosah, přišel rozhodující náběh kapitána hostů, který pak neměl problém dopravit míč do sítě a konec utkání tak hosté "dokopali". našim hráčům nelze upřít snahu a bojovnost, bohužel hrubé chyby v úvodu rozhodly nejen o tomto mači, ale zřejmě i o konečné tabulce soutěže.