TATRAN - Bratřejov     2:0   (1:0)

 

Střelci:  Gajdůšek T., Vaculík

 

Sestava: Tomala-  Michálek M., Mikel, Maršovský, Důbrava,  Dobiáš , Gajdůšek J., Hanačík, Vaculík ,  Porubský, , Gajdůšek T.    stř. Michalec, Šůstek, Talaš R.,Talaš P. 

 

Vydřené vítězství pro hráče Tatranu, když soupeř byl nadmíru fotbalově zdatný v obou poločasech. Na začátku toho prvního hráči Bratřejova dobře kombinovali, byli aktivnější -ale šance se nerodily. Domácí byli zatlačeni do defenzívy, ze které se dostávali sporadicky dlouhými nákopy na hráče vpředu. Ti však byli eliminováni výškovou převahou stoperů, což v souhrnu nepřinášelo pěkný obraz hry. Z toho se ovšem vymykala situace ve 22. minutě, když Tom byl osamocen na míči a vytlačen až k rohu šestnáctky. Tam nespanikařil, prohodil si míč mezi obránci a svou levačkou zakroutil balon nechytatelně na bližší tyč. I s výhodou jedné branky se herně nic neměnilo, a hosté mohli záhy vyrovnat. Hbitý forvard Bratřejova dostal ukázkou průnikovou přihrávku za obranu, vyhnul se Ťopovi a křížnou střelou jen olízl vzdálenou vnější tyč. Za pár minut totéž na opačné straně - Tom šel z boku na golmana, který první střelu vytěsnil zprátky k Tomovi a dorážka orazítkoval tyčku prázdné branky.   

Druhý poločas začqal tam, kde první skončil. Hosté se tlačili, a domácí skórovali. Ve 48. minutě se povedla souhra na levé straně, Tom podržel před dotírajícím obráncem míč a prostrčil na Dobika, který se uvolnil v rohu šestnáctky a naservíroval balon na rozběhnutého Juru, který z 10-ti metrů znehybnil golmana hostů.  Hra se poté rozmělnila do sobních soubojů, domácí působili agresivněji než před přestávkou, a tak se hodně pískalo  a nakopávalo. S podporou větru hosté dobývali branku Ťopovu, nicméně tutovku si nevytvořili a střely ze střední vzdálenosti nebyly nebezpečné.

Znovu se ukázalo, že fotbal postrádá logiku. Lepší tým Bratřejova měl držení míče jak Barcelona v největší slávě, ale doplatil na střeleckou impotenci. Domácí naopak z minima vytěžili celé tři body, a to především bojovností a týmovým výkonem.