TATRAN - Velký Ořechov  4:0   (2:0)

 

Střelci:  Porubský-2, Gajdůšek T., Vaculík

 

Sestava: Tomala- Michálek M., Mikel, Maršovský, Důbrava, Dobiáš ,Hanačík, Vaculík, Gajdůšek J., Porubský, Gajdůšek T.   stř. Michalec, Talaš R.,Talaš P.

 

Úvod lokálního derby patřil hostům, kteří se lépe vyrovnali s horkým počasím a byli aktivnějším týmem. Naši hráči na to mohli doplatit díky faulům a nařízeným přímým kopům, ale Ťop dvakrát prokázal své kvality a vyškrábl umně zatočené trestňáky. navíc mu pomohlo i břevno po technickém přehozí jednoho z ořechovských hráčů. Po přestávce na osvěžení se přece jenom dostali do hry i domácí, nicméně i naše střelce vychytal golman hostů. Zlomových 15 minut před koncem poločasu ale vyšlo výborně hráčům Tatranu. Nejprve se v 33. minutě , po rychlé rozehrávce standardky, zmocnil míče Jura a z dobrých 23 metrů napálil míč za záda zkoprnělé obrany  a statického golmana. Našim narostla křídla a další pokusy mířily na bránu hostí, paradoxně do sítě se dostal míč až po dlouhém rohu Ptočky a Michalově citlivém lobu. To byla minutka do konce poločasu.

Hosté do druhé půle prostřídali a přeskupily řady ve snaze o zdramatizování výsledku. Místo toho hned po 5-ti minutách si Ťopův dlouhý nákop zpracoval Tom a s přehledem k tyči navýšil skóre. I když hosté nerezignovali a snažili se aspoň o čestný úspěch, jejich mezery v obraně naši borci využívali k četným brejkům, ovšem v koncovce opakovaně selhávali. Až v 76. minutě se konečně ujala přihrávka Toma na Michala, který z blízka neměl problém. S koncem zápasu si hosté vypracovali několik nadějných střeleckých pokusů, ale s výjimkou dalšího břevna se tyto nevešly do prostoru tří tyčí.

Před parádní diváckou kulisou a za korektního řízení sudího Chromíka tak všechny body po zásluze zůstaly doma.