TATRAN - Neubuz   3:0   (1:0)

 

Střelci:  Hanačík, Gajdůšek T., Vaculík

 

Sestava: Tomala- Novosad, Maršovský, Důbrava, Mikel, Dobiáš ,Hanačík, Vaculík, Michalec, Gajdůšek J., Gajdůšek T.   stř. Krajča, Talaš P., Talaš R.

 

Zápas by se dal charakterizovat jako galapředstavení Ťopa v domácí brance. To co předváděl zejména v první půli bude ještě dlouho děsit hráče Neubuzi. Ti byli pány hřiště prvních 20 minut utkání a vypracovali si vyložených střeleckých možností na min. 5 gólů, ale skóre se neměnilo. Ťopovi pomohly i dvě tyče, nastřelené v rozmezí jedné minuty. Domácí zjistili že i soupeř má golmana až ve 22. minutě, když kolmici za obranu zpracoval Tom ale z dobré pozice minul. Od té chvíle se opticky hra srovnala, nicméně hosté měli stále navrch. Přesto ještě před poločasovým hvizdem rozhodčího Střelce prohrávali o gól. V předposlední minutě zahrál Tom střílený roh, Hanačík na přední tyči lehce tečoval a balon zaplul mimo dosah golmana hostů.

Snaha hostů o vyrovnání stavu narazila hned po dvou mnutách druhého poločasu. Ťop dlouhým nákopem vyslal Toma do sólového úniku, ale ten nepochopitelně kopl vedle. Po dalších 5-ti minutách si už věděl rady a po úniku na levém křídle napálil míč za bližší tyč. Hosté nerezignovali, ale jejich snaha narážela na pevný blok domácích řad. Po několika střídáních hosté vsadili na útok a nechávali obranu otevřenou, leč naše slibné možnosti zůstávaly nevyužity.Trest přišel v 67. minutě, když Miklík zbytečně fauloval v rohu šestnáctky a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Exekuce se ujal středopolař hostů¨, ale zakletí Ťopovy brány nezrušil - jeho střela pouze lízla břevno. Tento zlomový moment ukázal hostům, že vyrovnání je hodně daleko, a tempo hry opadlo. Těsně před koncem se ještě proháčkoval s notnou dávkou štěstí Jura a mazácky obhodil golmana hostů. Ti tak, poněkud krutě, odjeli domů bez bodu i vstřelené branky, na což by po úvodních několika minutách nesázel nikdo...