TATRAN - Poteč   1:1   (3:4P)

 

Střelci:  Gajdůšek T.

 

Sestava: Tomala- Michálek, Maršovský, Důbrava, Mikel, Dobiáš ,Hanačík, Gajdůšek J., Michalec, Novosad, Gajdůšek T.   stř. Bubela, Šůstek

 

Utkání oku diváka mnoho fotbalové krásy nenabídlo. Hosté potvrzovali aktuální čelní postavení v tabulce a od úvodního hvizdu se nastěhovali na polovinu Tatranu. Hýřili pohybem, na což domácí nedokázali navázat a dostali se tak pod tlak. z toho vyústily i dvě nebezpečné situace v první čtvrthodině utkání, obě po centrech z boku. Při druhé z nich Tatran od pohromy zachránila tyčka. Po dalším závaru ve 25. minutě se nepodařilo odkopnut míč do bezpečí, následoval zbytečný faul na 20-ti metrech. Z ideální střelecké pozice pak míč napálil kolem zdi Bartoška a hosté vedli. Paradoxně tento gól pomohl domácím, kteří přeci jenom srovnali krok, hosté naopak se zdáli být uspokojeni s hubeným náskokem. Pět minut před koncem poločasu opět zbytečný faul, tenktokrát na Honzu - a pískala se penalta. K jejímu provedení sebral odvahu Tom a udělqal dobře- srovnal na poločasový nerozhodný výsledek, jedinou střelou do prostoru branky.

Druhá půle přinesla ještě více osobních soubojů a faulů, pozorné obrany nepouštěly hráče k zakončení a tak se veškerý děj odehrával v prostoru mezi šestnáctkami. Z toho vybočil pouze brejk hostů, kdy přehození Ťopa zachraňoval Milan před brankovou čarou. Paradoxně mohl padnout druhý gól na druhé straně v 85. minutě, ale Dobiáš z výtečné pozice vysoko přestřelil. Průniky střídajícího Bubely pak stačila zastavit hostující obrana. Po závěrečném hvizd tak na hráče čekaly ošidné penalty. Úvodní dvě série znamenaly nulu pro Tatran, když nedali Tom a Michalec. Ve třetí sérii lapil Ťop penaltu hostů, kteří jinak nechybovali a odvezli si prémiový bod navíc.