TATRAN - Vysoké Pole    4:1   (3:1)

 Střelci: Gajdůšek T.-2, Dobiáš, Gajdůšek J.

 Sestava: Tomala-  Maršovský, Michálek M., Důbrava (65. Hanačík), Šůstek, Mikel T. (70. Talaš P.) , Vaculík, Gajdůšek J., Dobiáš, Novosad (55. Janeček), Gajdůšek T.    

Vysoké Pole přijelo povzbuzeno pětigólovým přídělem z minulého kola a herně to bylo zpočátku znát. Jejich hráči si lépe rozuměli s míčem a rychlostně byli o krok před námi, nicméně tentokrát se nedostávali do střeleckcýh možností. Naši se čtvrthodinku rozkoukávali a pak pochopili, že ke gólu je potřeba se dostat na soupeřovu polovinu, pokud možno trvaleji. Po dobrém napadání před soupeřovou šestnáctkou se pískal přímák z příhodných cca. 22m. K jeho provedení se postavili ve 12. minutě Dobik a Tom, druhý jmenovaný pak překvapil golamana hostů střelou skrz děravou zeď. Za dalších 5 minut si vzal odražený balon Dobik a málo obtěžován obranou hostů prošel křížem vápna a z ostrého úhlu podstřelil golmana. Neuběhla ani další pětiminutovka a hosté prohrávali o tři branky. Po Dobikově rohu zblízka a osamoceně hlavičkoval Tom. V tu chvíli hosté působili bezradně a mohli inkasovat po dalších standardkách, ale další Tomova hlavička rozezvučela jenom břevno a další závary hosté zvládli. V řadách Tatranu zavládlo uspokojeníí a hríči dovolili hostům znovu se zorehrát. Ve 37. minutě se po dobré kombinaci dostal k mííči kanonýr hostů a halfvolejem nedal Ťopovi šanci zasáhnout.

Začátek druhé půle připomínal bago na jednu bránu, když hosté dobrých 15 minut nepustili Tatran k míči. Jejich koncovka byla ovšem prachbídná a prakticky vážněji bránu neoohrozili. Jejich snažení demonstroval brejk 3 na Ťopa, který zachránil situaci díky špatné nahrávce hostů. Tak přišel zákoniitě trest v podobě uklidňující branky v 65. minutě. Znovu po dobrém napadání se míče zmocnil Hony, navedl si jej na roh šestnáctky a povedená střela s pomocí břevna skončila v bráně. Tím skončila také snaha hostů o korekci výsledku a utkání se víceméně dohrávalo v klidném tempu. Svůj výkon mohl vyšperkovat Janec těsně před koncem, ale jeho střelu do šibenice brankář hostů vytlačil konečky prstů do autu.

Evidentně se zdá, že hráči po vybojovaných bodech v Neubuzi pochopili, že i když schází kvalita, je možné ji nahradit tvrdou, týmovou prací. Zbývající kola by pak mohla znamenat i posun k "lepšímu" středu tabulky.